Grasping for straws

Jag är alldeles för sliten att hålla på med sådant här, men skärpning nu säger jag!
Okej, nu har jag alltså bestämt att jag ska skriva in ett citat här varje dag bara för att se till att bloggen inte dör. Det kan vara citat lite varstans ifrån och antagligen något helt random, bara för att jag är jag.

Citate of da day... 31/8
"Och en gång hade hon verkligen skrämt sin gamla barnmorska genom att plötsligt skrika i hennes öra:
-Vi låtsas att jag är en hungrig hyena och att du är ett ben!"
Från Alice i Spegellandet (om hur hennes favoritfras är "vi låtsas").

Nu orkar jag inte mer, dags att sova. Kanske IKEA imorgon?
Shit vad svenne, jag skriver faktiskt i min blogg om att jag eventuellt ska till IKEA imorgon.

Yeah, she's clever... less

 

Hmm, kan inte bestämma mig för om jag tycker att det här är snyggt eller inte. Som med Tretorn stövlarna, innan tyckte jag att de var gräsliga och nu är de uthärdliga. Men jag skulle knappast köpa ett par själv fortfarande. Blä, fy tusan.
Skulle gärna vilja se de här på en tävling för att se hur de ser ut på benet, önskar att fler kunde skaffa snygga stövlar med lite blingbling och färger, själv har jag inte riktigt råd än.
Jag vet en kompis som sade att hennes Parlanti stövlar kostat runt 8000, och hon hade knappt använt dem på ett halvår, särskilt då för att de var så hemska att ha på sig. Tyvärr är nog alla stövlar av lite finare märken hemska i början, jag vet at jag hatade mina, nu älskar jag dem och kan lätt gå omkring en hel dag i dem.
Cavallo <3 (men de är fortfarande inte lika snygga som Parlanti).

Lost art of a Murder

För jag suuuuger på att uppdatera!
Nej, jag suger inte alls. Snarare är jag för bra och viktig för att hålla på med sånt där. Hehe.
Jag har kommit på en superb idé för att få mig att uppdatera varje dag, men jag vill inte säga vad (för jag är för slö för att hämta tidningen, och jag sätter detta inom parantes för att låtsas som att jag inte är det, men nu skriver jag om det och det är ju väldigt korkat till och med för att vara en blondin som jag).

Åh, att kolla på denna bilden krossar mitt hjärta. Den är så inte Pete liksom, men det hade kunnat vara det. I ett parallellt universum kanske.


Can you be my chocolate boy?

Choklad skulle jag nog säga att det är min största svaghet. De flesta som känner mig vet att man bara behöver dingla med en Ballerina kaka framför mig för att jag ska komma springande med svansen mellan benen. Sanningen är dock, även om jag tycker det är lite synd, så passar choklad inte i alla lägen.
"Vad fan snackar hon om!?", tänker kanske någon likasinnad nu, men Lugn. Låt mig förklara.

För några veckor sedan så strosade jag omkring på KICKS i lugnans ro medan jag plockade åt mig några anstiktsmasker, vilket jag brukar göra med jämna mellanrum. Märk min förvåning och lycka när jag ser något som kallas "chocolate mud mask" stå bland de andra plötsligt så banala sorterna. Wow, tänker jag och roffar åt mig en, det kunde bara inte träffa fel. Så fel jag hade.
Vecka efter vecka gick och det där med choklad-mask kändes plötsligt inte så lockande längre, choklad i ansiktet liksom. Hur tänkte jag då? Igår så bestämde jag mig för att mot alla odds i alla fall ge det en chans och plockade ner den från hyllan.
Jag vet inte om det värsta var lukten eller konsistensen (det var som att hälla nutella i fejset) men det var inte roligt kan jag lova. Bara på grund av min fördömda envishet så stod jag ut i tio minuter, men aldrig igen! Aldrig mer vill jag ha en så spyframkallande lukterfarenhet eller dåligt minne av min älskade choklad. Numera ska jag nog hålla mig till gamla vanliga persika och jordgubbar.

Nu ska jag koncentrera mig på hur jag ska få någon att köpa ett par sådana här chokladskor åt mig.


Shoop-de-lang

Väntar på att True Blood ska börja, tror det kommer bli skitbra. Var lite sur för att jag missade det på Canal +, men det spelar ingen roll nu. Cause it's gonna be awesome! I got cookies right.
Var nyss ute i stallet och kvällsnattade hö, och nu sitter jag och diggar till det här:

And since you said goodbye
the polka dots fill the sky
And i don't know why
Shoop de-lang-de-lang

Where the grass is green

Fick en liten funderare på vad som är den perfekta sensommar låten. Jag behövde inte nysta särskilt länge tills jag kom fram till att det är den här.
Guns N Roses - Paradise City framförd live 1991

Swima bombiviridi

På baksidan av Sydsvenskan idag så är det en artikel om hur forskare hittat nya arter liknande maskar i Stilla Havet. Tydligen så finns det djup i haven som kan vara upp till fyra tusen meter, och som knappt då är utforskade. I ett tioårigt projekt som kallas "Census of Marine Life" och som avslutas nästa år har de hittat otroliga 5600 nya arter i haven!
I ett tillägg står det också att forskare har hittat 353 stycken nya arter bara i östra Himalaya de senaste tio åren. Det låter så otroligt häftigt, kanske något som man borde satsa på. Vem vet?

En så kallad Muntiacus Putaoensis, kolla in öronen liksom!

Fascist! Hag!

Hehe, det här är verkligen sådant som får mig att garva.

Maria completed the quiz "vilken massmördare är du" with the result Bamse.
Okej, det här kanske inte var helt din grej... även dom du visar tendenser till ett beroende av en tivelaktig substans. Du är en socialistbjörn som brinner för att övervinna onda kapitalistiska gnagare, trots att de kan ha funnit lösningen på problemet med den globala uppvärmningen. Du är snäll mot allt och alla, och tvekar inte att stanna och småprata om du ser någon stubbe som ser trevlig ut. Trots det hämmar du den ekonomiska utvecklingen i och med ditt ständigt överhumanistiska beteende (och då är du ändå björn), och på så sätt skadar du tillväxten. Vem vet, om inte du hade lagt dig i hade kanske forskningen lyckats lösa vår tids största problem... Du kanske har tagit kål på oss alla när man tänker efter... ja! Du är nog tamejfan värre än Hitler!.

I'm not a boy, not yet a man

En man, Nja, eller en kille. En uberstar som Bruno skulle ha sagt.
Som superkändis och världens sexigaste kille blir man nog inte riktigt dömd på sina förmågor och talanger längre. Tänk er hypen, jag tror inte det går att tänka sig in i det. Men jag har bara en fråga till den här killen, varför, varför, varför skriver du på för en film som har en sådan fjortisstämpel istället för att bli skriva låtar och spela på heltid? Ärligt talat du hade kunnat bli nästa... ja, jag vet inte vad.
Det finns inte många som sjunger med den inlevelsen, och den rösten liksom! Helt sagolikt, utan att ens behöva se "världens sexigaste man" (pojke).

I'm miss Moneymaker

Satt och funderade över vilken tävling jag skulle ta näst-nästa helg den 5-6 september. Hittade både Trelleborg och Munka Ljungby, och ingen av de tävlingsplatserna är jag överförtjust i men jag har fått höga placeringar på båda. Jag är väldigt skrockfull när det gäller sådant, till exmpel så har jag och Mimmi bara fått en enda placering i Perstorp under alla år och Dagstorp ska jag inte ens börja med. Båda två hålls på gräsbana (förra året vet jag att MJ:s var jätteblöt) så det finns ingen chans att slippa undan broddningen.
Men sedan. Sedan lät jag det avgöra som jag inte borde låta avgöra det, men som ändå så lätt gör det. Fattar ni? Som den giriga människa jag är så kollade jag på prispengarna, och jag kan bara säga till Trelleborg: men hallå! På den regionala tävlingen så är premierna i princip hälften av vad Munka Ljungbys är. Måste jag säga vilket jag valde? Nä.
Vadå, jag kan inte hjälpa det. Jag behöver ju dem, fast nu kommer jag inte vinna några bara för att jag skriver om det.

KP Nuts

Jag vill vara Kate Moss.
Tänk att vara så snygg, rest världen runt och ha dejtat Pete Doherty, så jävla hett!
Lätt att hon är världens snyggaste kvinna.

Gimme, gimme, gimme a couple of nice boots <3

Ja, det vanliga gnället. Jag vill vara rik! För då skulle jag kunna köpa de här älskade, älskade Parlanti skorna.Och sedan ett par snygga chaps till, jag tror jag tycker de högra är snyggast. Om ett år kanske... då borde jag fått ihop tillräckligt mycket pengar för att lägga ett par tusen på de här. Nu kommer fjortishjärtat: <3 ÄLSKA!! GE MIIIIG!!!!!!!!!
I want you to hold my heart in your hand

Bara en allmän fråga, är det så att det inte finns några asiatiska kvinnor som har lockigt hår? Det skulle vara väldigt konstigt men jag tror ju inte att varenda en håller på och plattar det varje dag,

She's a maniac

Så jävla bra, men varför går den inte bio!?


Schocker!

Helt otroligt! Har precis varit på siba och hämtat hem min älskade, älskade dator. Den har varit borta i nästan sex veckor och i tisdags sa de att det skulle ta minst två veckor till, men så kom den idag. Det är precis det här som jag skrev om innan, när man blir överumplad så blir saker så mycket roligare. Fast jag är väldigt ovan vid det nya tagentbordet som de var tvungna att byta, jag stavar fel hela tiden.
När jag tog fram datorn så var den så fin så för ett ögonblick trodde jag nästan att de hade bytt hela datorn, men det hade de inte såklart. Fast den är väldigt ren och blank så jag ska försöka att inte äta så mycket kakor vid den som jag brukade göra.


Såhär känner jag mig just nu!


Länge leve våldtäktslåten!

Jag har beställt en massa böcker från Adlibris som antagligen kommer fram någon gång nästa vecka. Ahh, kan knappt vänta! Det bästa med att beställa saker är nästan att vänta på dem, eller när man glömt att man har beställt dem och sedan bara ligger det i postlådan. Helt oslagbart!
Bland annat beställde jag en Batman bok och sedan Alice i Underlandet för bara 19 kr(!) i pocketform. Kändes som att jag ville läsa boken innan filmen kommer nästa vår, dessutom kommer nog inte boken kosta 19 kr(!) då heller. Jag älskar när saker är så billiga att det är löjligt. Som när jag var på Sharpman för någon månad sedan och de har alltid en stor sommarrea där, men jag brukar aldrig handla något där för det är mesta bara gamla och utgångna märken och sådant funkar inte liksom, hallå! Fast senast hittade jag ett gummipelham på 12,5 cm som vanligtvis kostar typ 300 kr men nu hade det varit rea på det två gånger om så jag fick köpa det för 80 kr!
Snacka om lycka liksom.

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

A domesticated girl, that's all you ask of me
Darling it is no joke, this is lycanthropy
The moon's awake now, with eyes wide open
My body's craving, so feed the hungry

I've been devoting myself to you Monday to Monday and Friday to Friday
Not getting enough retribution or decent incentives to keep me at it
I'm starting to feel just a little abused like a coffee machine in an office (ah)
So I'm gonna go somewhere closer to get me a lover and tell you all about it


Lätt bästa låten just nu

What wicked thing to do?

Mums, ska inte säga vad detta får mig att tänka på...
Chris Isaak - Wicked GamesLong Island Blues

Igår köpte jag en ny tävlingsskjorta för min gamla började kännas misstänktsamt mycket som en barntröja. Jag har faktiskt haft den i tre år liksom, jag har en långärmad också men det blir ganska varmt på sommaren. De hade inte min storlek i Pikeur skjortorna, men lyckligtvis hittade jag denna söta från Equiline. Jag skulle aldrig köpa en vanlig tunn skjorta för det priset som jag köpte den här för, men vanliga världen går inte att relatera till hästvärlden helt enkelt. Där är det helt normalt att köpa skjortor för 900 kr.

Oh boy, I am going to kill you!

Det finns många anledningar till att älska Smartmouths och Mugglecast, här är en.


Color me your color, baby

Sometimes I wish I could be a little bit more like rockbard Deborah Harry.

Hon är snygg, har cool klädstil och häftig röst.
Såg ett uppträdande som hon gjorde tillsammans med Fergie nyligen,
och hon har det fortfarande i sig kan jag lova.

Guess I am not the first heartbroken

Mer Pushing Daisies, and I love it!

Cause it's LOVE in the air

Inte för mig visserligen, men whatever. Får väl förespråka för den goda sakens skull,
dessutom älskar jag Pushing Daisies.

Why LA, when you can have all this

En dag vid poolen...

Jag vet, jag suger på bildkollage, men den som väntar på något gott...

C is for COOKIES

Pappa har spillt kaffe på alla mina kakpaket, så nu är det kaffe-chokladkakor. :)


500 000 guns wouldn't be enough

Jag har en stor skräck i livet.
Varje gång som jag är ute i skogen så tänker jag på det och så fort jag hör en kvist som knakar så tror jag att det är ute med mig. Antagligen har det att göra med att mamma och pappa alltid sagt till oss systrar att vara försiktiga och att det absolut farligaste som kan hända är om man hamnar mellan mamman och barnen.
Ungefär som när farmor och farfar alltid sa till oss att ha knäckebröd i stövlarna när vi gick i skogen för att om man blir anfallen av en grävling så tror den att benet går av när brödet knastrar. Om nu grävlingen skulle anfalla alltså.
Jag hade en kort period då jag frukatde grävlingar, men det gick över när jag år efter år aldrig fick träffa någon till, min besvikelse.
Däremot har jag träffat vildsvin både en och två gånger. Tre till och med, och det är bland de läskigaste ögonblicken i mitt liv.
Första gången var jag nio och jag skrittade ut på min lilla ponny i skogen. Plötsligt stelnade hon till, jag hör ett svagt grymtande och något stort och mörkt rör sig i buskarna. När den får syn på oss så flyr den för livet iväg i skogen, men inte förräns jag vänt ponnyn och förvandlat vår lugna skrittur till en skenande flygt över den smala grässtigen.
Vi överlevde utan några bistående men.
Nästa gång var inte så dramatisk, det var faktiskt bara för några månader sedan, i maj. Jag hade sovit över hemma på min lediga dag och körde hemifrån klockan fem på morgonen för att hinna till jobbet. När jag kommer runt en kurva bara ett par hundratal meter från huset så står det en jättestor svart varelse vid vägkanten. Först tror jag att det är en hund, sedan tror jag det är ett rådjur. Till slut när jag inser vad det är så spärras mina dåsiga ögon upp till gigantiska klot värda bambi och tvärnitar bilen. Fast hur skraj jag än var så var nog den där räddare insåg jag snabbt när den tog till flykten över stenmuren, men ett tag var jag bombsäker på att den ville hoppa upp på motorhuven och döda mig.

Senast var i juli uppe vid sommarstugan och inte alls dramatiskt. Jag och Milou, våran hund var ute och gick när hon plötsligt stannar och kollar på något till vänster på fältet. När jag får syn på dem så är de nästan inne i skogen, det var sugga och massa kultingar.
Även om jag hatar vildsvin så får jag inse att de inte är skräckinjagande, monsterätande odjur. Men de är fortfarande ohyggligt fula och läskiga, och varför går det inte bara att skjuta dem? Varför hade man uppfödning på dem överhuvudtaget, de är inte goda att äta liksom! Dah.

And, it´s all that JAZZ

Kollade på bilden som jag hade i förra inlägget.
Beslutade mig för att det ser relativt misstänksamt ut vid den förlorade ryggen bakom handen. Märkligt att de försöker revolutionera genom att ha en naken Beth Ditto på omslaget men ändå väljer att dra in magen och försköna hela intrycket ganska rejält. Fast jag antar att de vet vad folk vill ha.

Listen up!

Beth Ditto är jäkligt cool. Tänk att vakna upp som henne och veta vad och hur man kan ådstakomma precis det man vill.
Jag erkänner själv att varje gång som jag ser en video med The Gossip på MTV eller när jag ser Beth på bild så förvånas jag över hur tjock hon är. Egentligen så är det inte mitt fel, för hur ofta ser man tjocka människor på TV eller i tidningen? Inte så ofta som man ser dem i verkliga livet, det är sant i alla fall!
Jag tror faktiskt inte att Beth Ditto har någon slags mutant hjärna som gör att hon aldrig tar åt sig vad folk säger och tycker om hennes utseende, men däremot måste hon ha uppnått någon slags mognad och självsäkerhet där hon inte låter sig tryckas ner längre. Istället vänder hon de felaktiga fettvalkarna till provocerande och till hennes fördel, och det är klart till fördel till andra i hennes situation.
Själv har jag aldrig varit överviktig, snarare åt andra hållet, men det betyder inte att jag inte kan ha Beth som idol ändå. Nej, jag är inte lesbisk heller, och jag har ingen fantastisk sångröst som gömmer sig i en kropp som glömdes av gud (lite Susan Boyle referenser för den som vill). Däremot blir jag inte så o-ofta som jag skulle vilja betraktad som lite udda och korkad, och en del har ganska lätt att se ner på mig för att de anser sig vara smartare och häftigare än vad jag är.
Därmed tycker jag att vi alla ska slå ett knytnävslag för alla som känner sig lite nere en sådan här dag.
Hm, det där var mer bokstavligt talat, jag menar inte att vi ska gå runt att slå ner människor. Jag försökte mer bara komma på ett bra slut, uppenbarligen misslyckades jag. Det kommer kanske med lite övning.

We still got time

En av mina favoritdanser från denna säsongen på So you think you can dance, fast både Karla och
Jonathan har åkt ut nu. Det var bara i den här som de var helt outstanding.
En av mina absoluta favoritlåtar också, The Frames - Falling Slowly.


Excuse me mister, you got things all wrong

Jag tror jag har hittat hollywoods framtida loverboy. De gör film av "Percy Jackson and the lightning theft" och i den kommer 17-årige Logan Lerman ha huvudrollen. Jag hade ingen aning om detta förräns jag hittade den genom att tjejen som spelade Abernathy i "Death Proof" är med.
Nästa år kommer bli ett bra filmår, dels den här, och sedan "Harry Potter", "Alice i Underlandet" och undrar om det är då som "The Hobbit" har premiär också. Även Simon Peggs och Nick Frosts nästa film kommer då. Det blir ju bara bättre och bättre.
Nästa decennium, here my nerding comes!


Something beautiful

Igår när vi var på tivoli så åkte jag Himmelskibet. Det var första gången jag någonsin övervägde det och med tanke på att jag blir höjdrädd bara jag sitter i ett parishjul så kändes det som att kroppen tyckte att det var en väldigt dum idé när vi lyfte från marken. Jag klamrade mig fast i två minuter och darrade som ett asplöv, men det var bland det modigaste jag har gjort.
Nu fick jag reda på att det är världens högsta karusell med sina 80 meter, det var nog tur att jag inte visste det igår för då hade jag inte vetat hur vackert Köpenhamn är från luften när det är mörkt. Jag är sjukt stolt.


Please! With a cherry on top?

Lotta Engbergs falska stämma skulle kunna spräcka trumhinnor på en stackars val hundra meter ner i vattnet och tusentals kilometrar från Göteborg. Samtidigt sitter jag i rummet bredvid tv:n och försöker, eller försökte snarare kolla upp hur proffsen tycker man ska skriva CV.
En sak som jag på sätt och vis inte kan förstå är hur alla CV exempel kan vara så odrägligt TRÅKIGA. Finns det ingen som anställer en om man försöker vara fyndig i det personliga brevet? I så fall skulle det förklara en hel del för mig.
Jag kommer aldrig få något jobb.
Jag kan inte hjälpa det, men det smyger sig alltid in något i nästan allt, varje gång som jag trycker på tangenterna. Det är inte det att jag är så himla rolig, men jag gillar att försöka göra allvarliga situationer till light produkter. En vis människa skulle nog säga att jag är rädd. Rädd för det svarta, rädd för mörkret. Bu.

Jag fick present från min syster för att jag passade hennes hund när hon var i Österrike.
Det var ett läppbalsam som var jättefint inslaget.
Jag är väldigt lättcharmad.


Kiss me on my brain

Vissa saker är verkligen helt värdelöst onödiga att göra. Som att stå och försöka vrida om en nyckel i en frusen bildörr klockan sex en blåsig och snöig januarimorgon, eller som att rensa ur en krubba med mögligt betfor vatten i. Det finns ingen poäng till att man ska behöva utstå sådana saker.
Många hatar att handla mat. Mestadels för att de tycker det är ett onödigt slöseri med deras dyrbara tid att stå i kassakö och springa runt en hel lagerlokal för att hitta en viss sås när alla som bär röda skjortor verkar ha smygit ner till källaren för att pimpla utgången vinäger.
Själv gillar jag att handla mat, visst har det förlorat sin tjusningen en aning senaste tiden när man gått i samma affär x antal gånger. Dock så tycker jag att det är lite som att förena nytta med nöje. Liksom, hallå! Vi behöver mat för att överleva om ni glömt det! Bara för att ni inte behöver gå hungriga längre så betyder inte det att mat minskar i värde, snarare tvärtom. Tänk på alla bantningsföretag som skulle lägga ner och behöva sparka sina anställda om folk började äta normalt. Det skulle inte funka, så tänk på det nästa gång du står i kön bakom tre kundvagnar fyllda till bredden.
Tänk på Anna Skipper säger jag bara.
Tänk också på att du står nog hellre i den där kön än står på en planka över en gödselstack och skyfflar bajs som blåser tillbaka i huvudet på dig. Det brukar jag göra och det funkar, på hedersord.

En bild på de nya familjemedlemmarna Frodo och Franz Ferdinad.

That's just the way it goes

Börjar blogga här istället, det känns som lite bättre atmosfär.


RSS 2.0