Vilket säte kan jag ta?

Det här med Rebecca Black... jag kan bara inte låta det vara. Jag tycker verkligen inte att det är schysst att mobba någon via internet, särskilt inte när offret är i de tidiga tonåren, även om både texten och videon är ganska... speciella. Rebecca eller R.B. som vi kan kalla henne är väldigt rolig när hon sjunger "tomorrow it is Saturday and Sunday comes after... wards" och ännu roligare är den där rapsnubben som gör ett litet roligt inhopp i slutet av låten och ser skitglad ut när han sjungrapparsäger "woo!" för att han byter fil på motorvägen.


R.B. gör mig glad.

Men kom igen, som någon annan smart människa påpekade, om jag hade blivit erbjuden en chans att bli jätterik och jättekänd med hjälp av en konstig låt när jag var tretton år så hade jag ju tagit den. Jösses, jag hade säkert kunnat ställa upp på att vara med i Fridayvideon som 20-åring om jag hade fått det, kamerahoror som vi alla är.

Tydligen så hinner man inte kolla på Lejonkungen när man är barnvakt

Så jag sitter barnvakt idag och det är första gången någonsin som någon vågar lämna sin bebis hos mig. Känns ju tufft.

Det här var inte riktigt som jag förväntat mig att passa bebis. Jag hade bara tänkt att sitta i soffan och titta på film undertiden som bebis skulle sova som en ängel bredvid mig. Tydligen är det ganska svårt att få bebis att sova, så nu när jag väl lyckats så vågar jag knappt göra ett ljud ifrån mig på grund av rädsla av att bebis ska vakna.
Bara för det så fick jag nyss sms. Jädrans mobil som inte ska samarbeta.

Förövrigt så har bebis spridit gosedjur överallt och även hushållspapper hittar man lite där och där efter att jag har torkat dregel från hakan på honom. Dessutom så försökte han göra massaker på min svenskordbok, bebis hatar redan skolan verkar det som. Förresten så sa ju jag för ett tag sedan att det kommer ta ett tag innan jag själv skaffar barn. Hehe, jag tror att jag håller mig till den planen.

Bebis verkar inte ha vaknat av mobilen och det gör mig tacksam.

Danska Oh Land

En ny favorit som jag hittade nyligen. Jag tycker att Oh Land påminner lite om Lykke Li som hon var för tre år sedan. Det som Lykke Li släppte nu senast är jag inte överförtjust i, utan jag föredrar albumet från 2008 och då är det ju alltid trevligt att hitta andra musiker med liknande stil tycker jag.

 

Jag gillar verkligen videon och tjejen, som är från Danmark, ska tydligen ha dansat mycket balett, vilket syns.

 


Jag tycker själv att jag är extremt duktig

Åh, jag känner mig så himla duktig idag, Jag har pluggat, betalat räkningar och städat utan en enda paus (om man inte räknar det här är klart). Nu ska jag laga mat också.
Jag vet inte varför jag är så skjukt aktiv idag, jag har inte ens druckit kaffe. Det har jag faktiskt inte gjort på hela tre veckor faktiskt tror jag, inte sedan jag hivade i mig en halvliters termos på en och samma fyratimmarsföreläsning. Tanken på kaffe har gjort mig illamående ända sedan dess och pappa sa att jag till och med var värre än honom. Med tanke på att han dricker cirka åtta koppar om dagen så säger det ganska mycket.
Jag bakade muffins häromdagen också. Jag hittade ett jättebra recept på amerikanska chokladmuffins och med några egna små påhitt (som att stoppa smarties i dem) så blev de sinnesgoda. Mjums.

Bevis på mina hemmafrufasoner:


En uppdatering på min skojiga lampa

Som rubriken säger. Det märks verkligen att det händer så mycket i mitt liv, det bästa jag kan komma på att blogga om är min nya molnlampa.

Såhär ser den ut!


Kolla, den lyser till om med! Yay!

De hade faktiskt samma typ av lampa i gult och blått men den här var den enda som blev godkänd av min medföljande syster, den var inte placerad på barnavdelningen som de andra var. Tydligen ska man inte köpa takllampor på IKEAs barnavdelning om man är är över 18. Fast så tycker inte jag.

Det är inte alls skojigt att sätta upp lampor

Jag köpte en taklampa på IKEA idag och den får mig att framstå som att jag har samma mentala utveckling som en tolvåring. Den har moln på sig och heter Skojig. Den var inte alls skojig att sätta upp tycker jag. Eller nej vänta, jag har ju inte ens lyckats sätta upp den än.

Kan väl säga såhär - jag beundrar sådana där som jobbar med el och kablar dagarna i ända, för jag känner för att mörda alla mina elkablar. Jag hoppas på bättre lycka imorgon.
Jag köpte ett skåp till badrummet också som jag verkligen trodde skulle gå in under handfatet. Synd nog så var jag lite väl optimistisk för att inse att jag i så fall skulle behöva stiga över en 70 cm hög kloss för att ta mig till duschen i framtiden. Bu.

Känns ju så himla bra att jag blivit besatt av Paint den senaste veckan och tillbringar fredagskvällen till att göra en ny header. När jag började rita tulpaner så insåg jag att det nog var dags att ge upp med det för idag också, inspirationen försvann liksom där någonstans.

Jag ser så glad ut där jag står och vinkar i min rutiga klänning med min enda arm som bara har tre fingrar. Det kunde man inte ana att jag hade! Ingen näsa har jag heller, det är därför jag står med munnen vidöppen tror jag. Fast nej, det är ju mina vita tänder!


Hej hej!

Jag vet att headern inte sitter i mitten men jag klarar liksom inte av att göra något åt det.

Ikea har för stora möbler

Imorgon ska jag till IKEA vilket jag inte varit på mer än ett år fastän jag åker förbi det varje dag. YAY tycker jag. Fast jag blev lite nedslagen när jag insåg att de inte anpassade sina möbler till minimalistiska lägenheter. Jag behöver ha någon slags förvaringshylla till mitt badrum men eftersom det är mikrostort (-litet) så verkar det inte få plats något bättre än en CD-hylla.

Förutom att proppa badrummet fullt så hade jag i framtiden också tänkt att utnyttja varenda centimer av lägenheten och på så vis pressa in ett skrivbord samtidigt som jag behåller bokhyllan och tv-bordet. Efter mina noggranna mätningar med tumstocken (pappa skulle vara så stolt om han sett mig) så tror jag faktiskt att det kan funka. Men efter det så är jag väldigt säker på att det inte skulle få plats något mer på mina 27 kvadratmeter.

Ungefär såhär skulle det se ut:Och ja, min soffa är alldeles för gigantisk, jag stör mig på den ungefär varenda dag. Är det det som är ett i-landsproblem, att ha en för stor soffa?

Elvis, Elvis, let me be! Keep that pelvis far from me!

I mitt gamla rum hemma hos mamma och pappa, flickrum kanske man ska kalla det, så hittade jag en Grease-skiva som jag inte hade en aning om att jag ägde. Jag hade en period i tonåren då jag lade det mesta av barnbidraget på att köpa skivor, det var på den tiden som det var helt normalt att handla faktiska CD-skivor. Nu för tiden brukar väl de flesta få tag på musik på ett mer... kreativt sätt.

Säga vad man vill om filmen Grease, musiken är faktiskt rätt så underbar. Inte bara de där kända låtarna som alla kan, som t ex Summer Nights utan flera andra som är sådär 60-talsinspirerade. Jag satt och lyssnade på skivan i bilen på väg hem och jag kom fram till att jag inte har sett den där filmen sedan jag var fjorton eller något sådant. Jag har faktiskt inget behov av att se den heller men som sagt, musiken är väldigt bra. Om man är tokig i musikaler då, vilket jag är.


Om man vill så kan man klicka på bilden här ovanför och lyssna på det själv.

Lite om Supernatural


Jag har lyckats ta mig till mitten av säsong fem på Supernatural nu, tog mig bara ett år ungefär. ÅH NEJ! Inte mer tjat om tv-serier säger bloggen nu men jag kan inte hjälpa att jag inte har något bättre för mig.


Vad som skiljer Supernatural ifrån många andra serier som pågår år efter år är att den blir bättre och bättre hela tiden. Jag var helt lyrisk efter att ha sett musikalavsnittet i Buffy som sändes i sjätte säsongen tror jag, men det är ingenting mot vad de här killarna hittar på. Inget musikalaktigt än så länge men nära inpå. Egentligen borde det ha blivit tjatigt vid det här laget att de jagar demoner i varenda avsnitt men de lyckas fortfarande förvåna och lura mig.

Jag kan inte beskriva det bättre än så. Himla bra är vad det är.

Observera att man inte ska döma efter bilderna jag lagt upp här, de är ganska oseriösa men de är tagna från några av mina favoritavsnitt.

Lite om Paul

Jag är lite ledsen över att SF inte visar Paul på bio. Det känns som att jag längtat efter Simon Peggs och Nick Frosts nya film hur länge som helst nu, Shaun of the Dead och Hot Fuzz är ju två av mina abslouta favortfilmer. Tyvärr så verkar inte tillräckligt många hålla med mig för att SF ska vara på min sida. Muppar är vad de är, de förstår sig inte på dålig humor.Filmen ska handla om två sciencefictionnördar som ska besöka Comic Con och på vägen tid stöter på en alien som vill lifta med dem. Det känns väldigt lovande tycker jag (och det är inte ens ironi).

Lite om råttor och spindlar

Jag har nyss genomlidigt vad jag tror är en av de värsta veckorna i hela mitt liv. Det är knappt jag vågar tro att jag har klarat av den när det fortfarande är mer än en timme kvar.

Igår öppnade jag motorhuven på min bil för att motorn var så varm. När jag fällde upp huven så tog det några sekunder innan jag fick syn på en stor,stekt råtta låg mitt på motorn. Stendöd såklart.
Min reaktion var "IIIIH" och gubben som cyklade förbi precis då hade lika gärna kunnat cykla rätt in i sophuset så mycket som han stirrade på mig.

Sedan försökte jag få bort råttan med hjälp av en hammare. Jag vet, vilken normal människa har en hammare i baksätet? Jag har.

Inte nog med detta, idag när jag skulle duscha så anföll en spindel mina fötter. Det blev ett till gallskrik men mina grannar borde vara vana vid det vid det här laget. Hur som helst så har jag fått nog av konstiga djur nu.


Råttan såg inte ut såhär när jag såg den men jag slår vad om att den rökte när den levde. Om inte annat så blev den rökt till döds. Min "kompis" kallade mig för djurplågare.

RSS 2.0