2 steg

                              

Det var ju bara några dagar sedan som Håkan Hellström hade sitt 10-årsjubileum som artist och släppte ett nytt album - 2 Steg Från Paradise. Ärligt talat så blev jag lite besviken på omslaget som den antirökare jag är men jag antar att Håkan är så cool att han kan komma undan med det ändå. Fast jag kan ändå inte förstå varför han ska stå och röka på framsidan av sin nya skiva? Nåja, jag ska sluta störa mig.

Hur som helst så var en poäng med detta inlägget att jag ville påpeka att titelspåret 2 steg från paradise antagligen kommer bli en väldigt bra singel. Hela albumet känns som en fortsättning på För Sent För Edelweiss, om än inte riktigt lika underbart bra. Edelweissalbumet är nog min favorit av de album som Håkan släppt med fina låtar som Kärlek är ett brev skickat tusen gånger och Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.

Mina favoriter från den här skivan är nog Saknade te havs och Dom där jag kommer från. Håkans låtar har alltid så stajliga och fina titlar tycker jag och jag hoppas faktiskt på att han håller på med artisteriet i minst tio år till.

2 steg från paradise


National Novel Writing MonthKom nyss på en mycket viktig sak att påminna mig själv om. Det är ju snart bara sex dagar kvar till NaNoWriMo börjar! På novembers 30 dagar så ska man hinna skriva 50.000 ord genom  att inte bry sig ett skit om hur dåligt det man skriver faktiskt är. Priset är äran.
Förra året så inledde jag faktiskt bra och lyckades till och med klämma fram mer än 1.667 ord per dag men tyvärr hände en väldigt tråkig sak mitt i som gjorde att min skrivlust gick på minus. Detta året ska jag lyckas, jag lovar.

Jag sätter min stolthet på det.


Jag blir modebloggare

Jag har funderat väldigt mycket på vad jag kan skriva här men har verkligen inte kommit på något vettigt. Möjligen borde jag börja oroa mig för min uppenbara brist på fantasi när jag för första gången hade tänkt att tillägna ett blogginlägg till ett klädesplagg.

Såhär ligger det till: Zara har blivit min favoritbutik ända sedan jag flyttade till Malmö för en sisådär nio månader sedan och inte bara för att det finns fina kläder, utan också för att det är överkomliga priser för en snål student som mig själv.
För ett tag sedan satt jag på deras (väldigt bra) hemsida och letade efter fler fina kläder och kom över en rutig skjorta som skulle vara sådär perfekt att halvt gömma bakom en mysig tröja i vinter. Så igår sprang jag in på Zara för att leta reda på den här skjortan utan några större förhoppningar om att de skulle ha den men tro det eller ej, de hade den! Och inte bara det, av de tre exemplar som fanns så var en i min storlek och som om inte det vore nog så satt den som en smäck.

Jag är tjej och jag blir lycklig (till en viss gräns) av fina kläder som inte får mig att känna att jag inte har råd att köpa kakor på en månad. Slutet gott, allting gott.

Om det mot förmodan finns någon kämpe kvar som läser bloggen så slänger jag in en bild på min superduperfina skjorta. Den är så enkel men ändå så bra.


Jag failar

Jag blev så fruktansvärt grinig för att jag missade VM-finalen idag. I flera månader har jag gått och laddat för den också får jag inte ens se den utan att få veta resultatet i förväg! Kanske borde lägga upp bättre planeringar när jag har "viktiga" tider att passa. Failure.

Förresten så fick jag inte ett enda rätt på mitt försök till förhandstippning, jag menar Le Jeune vann och jag hade tippat att han skulle bli fyra. Dubbelfailure.

Bortsett från det så har det varit en bra dag och jag sitter och kliar huvudet (borde tvätta håret) och lyssnar på farligt bra musik.

Varning för hungriga infödingar i de svenska björkskogarna!


Måste lägga upp den här också när jag ändå sitter och YouTube-nördar. Det roliga är ju att Frej passar bra som postituerad kvinna, alltid bra att ha en reservplan utifall att han skulle tröttna på musiken.

Lite tankar om VM

När Rolf-Göran rev den där oxern i andra omgången av VM-semifinalen så trodde jag att jag skulle dö litegrann. Det är ju för fasiken världens bästa ryttare, låt honom vinna VM någon gång! Detta känns inte ok och det är inte bara för att jag är patriotisk.

Hur som helst, jag sätter en femma på att Eric Lamaze vinner finalen imorgon, Rodrigo Pessoa kommer tvåa och Abdullah Sharbatly blir trea bara för att det skulle vara så himla roligt. Västvärlden har ju verkligen dominerat ridsporten alldeles för länge så jag tycker det är superkul när sauidarabier, japaner och egyptier lyckas göra bra resultat. Min gamla häst såldes till Japan så därför har jag en extra svag punkt för japaner.


Rolf Göran Bengtsson och Ninja La Silla (de som borde vunnit VM om vi bodde i en rättvis värld)


Tvättdag

Idag har jag något så roligt som en tvättdag. När jag precis flyttade hemifrån så brukade jag tvätta minst en gång i veckan, sedan blev det varannan vecka vilket var ganska lagom och nu för tiden tvättar jag ungefär var tredje vecka och ja, det är ganska skabbigt. Jag luktade igenom min garderob igår och vissa plagg luktade verkligen... unket. Men snart så kommer alltihop lukta smultron och marmelad!

Jag tänkte lägga upp en bild på tvätt men orkade inte så jag lägger upp en låt istället. Annars hade ju en bild på torkande tvätt varit väldigt intressant så det är synd att jag är så slö.

George Harrison - While My Guitar Gently Weeps


Okejdå, jag slänger in en bild på Geroge Harrison bara för att han är lite bra. Dessutom är han snyggare än tvätt (fast bara innan han blev hippie).


Jag är en stjärna

Jag vet! Hur ego är det inte att skriva i rubriken att man är en stjärna? Saken är den att jag har varit på medelhumör hela dagen tills jag nyss såg ett mail från min lärare där hon skrivit att min inlämning var perfekt och att jag var en stjärna! Man bara "MEN WADUP LIXOM"!

Nu ska jag gå och vara awesome ett tag till och sedan ska jag äta tacos. (och ja, jag är en Barneywannabe)

Edit: Nu lyckades jag ta sönder skrivbordet. Karma.

RSS 2.0