Hey mr Bassman, you're the hidden king of rock'n roll!

När jag var liten så brukade jag och min ena syster hoppa runt i vardagsrummet och dansa till den här låten. Min syster som är den enda i familjen som innehar taktkänsla dansar fortfarande medan jag har lagt det där på hyllan, i alla fall så att jag inte dansar offentligt. Egentligen älskar jag att "dansa" eller vad det nu kan kallas det jag gör när jag inte rör min kropp i takt med musiken.

Nu försvann jag helt från ämnet som jag började på. Jag försöker igen.

Om någon skulle fråga mig vilken låt som jag skulle säga var MIN låt så skulle jag säga den här.
Om någon skulle fråga mig vilken låt jag lyssnar på när jag är eller vill bli glad så skulle jag säga den här.
Om någon skulle fråga mig vilken låt som jag kan varenda bababa och ord i så skulle jag säga den här.

Ingen frågar mig någonsin de här sakerna så därför skriver jag om min låt här och hoppas att någon annan också kan bli hoppig och fnittra så att det nästan börjar rinna tårar av att lyssna på den.

Av någon anledning så hatar YouTube mig så nu har jag gått igenom hela besväret att lära mig hur man länkar till Spotify. Så himla ovärt.
Det är meningen att du ska klicka här!!!

Lite om färgglada kläder

Jag känner mig som en riktigt modenördswannabe nu men jag antar att det kanske är just vad jag faktiskt är. Det var ett tag sedan jag handlade kläder men jag tror att affärerna har fått in roligare och färggladare kläder nu i och med att våren närmar sig. Jag har kikat runt på internet och hittat så otroligt mycket fina kläder! Det är alltid farligt på våren när det övergår från allt det deppiga svarta till en massa sprakande färger för jag vill bara ha allt!
Det kändes väldigt konstigt att skriva ordet 'sprakande' vill jag påpeka. Jag brukar inte använda det ordet.

Jag blev till och med så inspirerad (ärligt talat, jag hade inget bättre för mig) så jag satte ihop ett helt kollage!

TopshopAsosNew Look (min favorit, jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag begär efter jackan här nedanför)Zara


Lite om hur jag blir förvånad

Ibland händer det att man får en sådan där fråga som egentligen har ett uppenbart svar men man blir så ställd av frågan så man vet ändå inte riktigt vad man ska svara. Jag vet ju inte hur det är för andra men sådär kan det bli för mig ibland i alla fall.
Idag fick jag en sådan fråga.

En annan människa: "Så har du några barn?"
Jag: Öööh... öööh... nej...

Egentligen borde jag kanske inte blivit så förvånad som jag blev för det är faktiskt inte helt ovanligt att tjejer i min ålder har barn, men det var verkligen den första gången i hela mitt liv som någon frågade mig om jag hade några. Det finns liksom inte ens på min karta att skaffa barn inom en lång, lång, lång, lång tid.

En lång, lång, lång, lång tid är cirka tio år i min värld.


En bebis är nog inget för mig

Lite väl kryddigt

Jag hittade en rulle med risgrynsgröt inne i kylskåpet tidigare ikväll. En sådan där från Felix som är riktigt god och är ungefär som bebismat i konsistensen. Den hade bästföre datum satt idag den 17e så jag slängde in den i mikron och hällde sedan på ordentligt med krydda som man ska göra.

Vad starkt kanelen luktar tänkte jag. Nästan som peppar.

Svartpeppar var det jag hade öst på ett lager av på den stackars gröten. Tänk om man hade ställt ut den där gröten i stallet till en oanande tomte på juldagsmorgonen. Hehe. Inga julklappar hade det blivit där.

Gröten gick faktiskt att äta. Efter att jag slängt två tredjedelar av den i vasken och dränkt resten i kanel, russin och saftsoppa. Blev nästan förvånad över jag lyckades få ihop det till slut.

The Walking Dead

Jag tänkte härmed fortsätta på tv-seriespåret som jag snöat in mig på den senaste tiden. Att utgå från bloggen så kan man kanske tro att jag tillbringar all min fritid med att kolla på serier men det stämmer inte! Ibland... äter jag också... och är i stallet. Då och då. Såvida Mulder inte hittat något jättecoolt monster såklart.

För en två veckor sedan så hittade jag en ny ascool zombieserie som började sändas i USA i höstas, om den kommer sändas i Sverige vet jag inte men jag skulle gissa på att Canal+ kommer bli dem som haffar den först i så fall. Handlingen är precis som det alltid är i zombiefilmer, en grupp överlevare slaktar zombies och hoppas på att finna motgift och en fristad som är zombiefri. Det är väl det enda som är negativt med den, att den är lite förutsägbar på det viset. Annars så är det enda negativa att det bara är sex avsnitt på hela första säsongen. Jag höll på att avlida när jag hade sett fem stycken och upptäckte att det bara var ett kvar för den är verkligen riktigt, riktigt bra trots det jag sa innan om att den var zombiefilmsklycschig.
Den är rå och på sätt och vis så blir man ju deprimerad av att titta på den men det är verkligen riktigt bra manus och storyline i den. Plus bra skådespelare.
Det enda jag stör mig på är att hon som spelade Sara Tancredi i Prison Break har den kvinnliga huvudrollen och jag tycker det är jobbigt att se henne i en ny roll men det är väl bara mitt problem.

Så, min poäng: se The Walking Dead (såvida du inte känner dig deprimerad för då kan du eventuellt gå in i emohumör).En snygg man är det såklart i huvudrollen också för den som bryr sig om sådant.

Lite om mina tv-seriefavoriter

Ok så jag har faktiskt lyckats knåpa ihop en halvdan lista över mina tio favorit tv-serier. Borde det skrivas som ett ord kanske? Favorittv-serier? Nja, tror inte det.
Så varför har jag då gjort detta? Jo, för jag är en nörd och har inget liv. That's why bitch!

Nr 10
It's always sunny in philadelphia
Dessa underbart elaka och osympatiska människor som samsas i en liten irländsk bar och inte skyr några medel för att få vad de vill ha (oftast tjejer och pengar). Jag älskar't.

Nr 9Supernatural
De två bröderna Winchester åker runt i Amerika och bekämpar övernaturliga fenomen. Lite som en ungdomlig version av Arkiv-X och nästan lika bra.

Nr 8

How I met your mother
Fem vänner i New York och nej, det är inte Vänner. Det är lite bättre än så även om det känns som att även dessa kan få idétorka ibland längre fram i säsongerna.

Nr 7

Lost
Jisses vad jag älskade den här serien när de första fyra säsongerna sändes. Jag satt antagligen i timtals och funderade över isbjörnar och Dharma Initiatives. Senare så hade jag inte tid att följa de sista säsongerna slaviskt man jag älskar fortfarande serien.

Nr 6

Veronica Mars
Stentuff tjej som jobbar extra på sin pappas detektivbyrå samtidigt som hon går på ett rikemans high school och försöker lösa mordet på sin bästa vän. Väldans bra.

Nr 5

True Blood
Vampyrer, häxor, blod och varulvar.

Nr 4

Arkiv X
Mulder och Scully är så bra så att ingen borde behöva förklara varför det är så bra.

Nr 3

Buffy the vampire slayer
Buffy var nog den första serien som jag verkligen blev besatt av (om man bortser från Sunset Beach vilket jag gör för jag försöker glömma den perioden i mitt liv) och jag älskar den fortfarande.

Nr 2

Mitt liv som död
George är gnällig och olycklig. George dör. George blir lieman. George är fortfarande gnällig och olycklig. Svart humor blir inte bättre än såhär.

Nr 1!!! Yay!

Doctor Who
Nu är inte jag ett hardcore Doctor Who-fan som sett alla avsnitt från 60- och 70-talet och älskar Tom Baker som jag kanske borde göra men jag kan säga såhär: jag har sett David Tennant som the Doctor och det är allt jag behöver. Visst, halvkassa effekter och sisådär på kvalitet på filmningen men man vet att man älskar det när man inte ens vill bry sig om det!

Lite tvånolltio

Jag kände att jag var tvungen att sätta ihop en snabb bestof2010 list så här är den!

Årets film
Harry Potter and the Deathly Hallows är det obligatoriska svaret men jag tror att jag hade svarat Inception om jag hade sett den. Jag ska snart se den, jag kanske uppdaterar då med en sådan där edit.
Edit: Nu har jag sett Inception och även om jag knappt fattade hälften av den så var den sinnessjukt bra och även jag som inte är överförtjust i actionfilmer tyckte att det var apcoola slagsmålsscener. Dessa två får helt enkelt sluta på delad första plats.

Årets tv-serie
Tredje säsongen av True Blood och den femte av Doctor Who, båda utgör något av det bästa jag bevittnat i tv-väg.

Årets bästa lästa bok
Jurassic Park av Michael Chrichton. Jag älskade redan filmen men boken är SÅ mycket mer.

Årets klädesplagg
Shorts tror jag. Jag älskade att ha shorts i somras och jag längtar efter dem nu.

Årets månad
Juli. Eller kanske december.

Årets svenska låt
Det blir fyra, jag har seriösa problem med att bara välja en men alla är så fantastiskt bra fast på olika vis.
  • Säkert - Dansa fastän
  • Familjen - Det var jag
  • Daniel-Adams Ray - Gubben i lådan
  • Oskar Linnros - Från och med du
Årets utländska låt
Nu blir det bara två stycken!
  • Vampire Weekend - White Sky
  • Lady GaGa feat. Beyoncé - Telephone
Årets snygging
Nyupptäckta Matt Smith kanske? Fast jag tror att det är hängslena och The Bowtie som gör det.

RSS 2.0