Here a boy, there a boy, everywhere a boy

Hej! Jag heter Maria och är jättesmart för jag kollar på The Shining själv. Jepp. Inte den kända versionen från 80-talet med Jack Nicholson för den tycker jag inte ens är särskilt läskig. Helt ärligt så har jag somnat till den. Istället kollar jag på Stephen Kings egna version för jag har aldrig vågat se hela innan. För några år sedan när jag skulle flyga från Mauritius till Sverige och inte hade något kvar att läsa så sprang jag in på en liten bokshop och köpte The Shining. Varken förr eller senare har jag skakat av skräck av att ha läst en bok. Eh ja. Så nu kollar jag såklart på miniserien.
Sa jag att jag var själv? Sa jag att jag var smart? Sa jag att jag aldrig kommer gå in i rum 217? För där får man ovälkommet besök i badkaret.

Kanske något att satsa på till nästa Halloween.

Fire in my blooååd

Helt sjukt. När jag vanligtvis har hemtenta så brukar jag panika ända in till deadline klockan tolv, men den här gången känner jag mig redan klar halv elva och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Dra mig baklänges om det inte blir underkänt bara just för att det känns ovanligt bra.
När man sitter och skriver en hel vecka så blir man alltid lite rolig i huvudet, också förtär man (eller jag iaf) mer sötsaker än vanligt och Gud vet att det inte är hälsosamt mot mitt stackars hjärta. Också sitter man på golvet ungefär hela tiden med papper och böcker över hela (sjukt lilla) lägenheten.
Ungefär såhär brukar det se ut (med hästtidningar i det vänstra hörnet såklart).

Senare idag ska jag sticka till Hollandia och käka tårta bara för att fira min grymhet. YAY!

Legend of the seeker

Det går en ny serie på sexan. Eller ny och ny, den har väl gått i snart två månader. Anyways, den går på fredag- och lördagkvällar och eftersom alla andra påstår att den suger så blir det alltid lite problem att få lite lugn och ro att titta på det (med ögon stora som tefat).
Finns det ingen annan som kan inse att duden i huvudrollen är grymt HET?!!!

Ajdå, nu blev det fel.

Låt mig rätta mig själv. Grymt HET?!!!

Ge mig ett HELL YEAH!

Edit: Haha, det är reklam för det där Jersey Shore som går på MTV på min blogg och så är det någon snubbe som visar absen.
Eh, excuse me dude but you got nothing on my man(^)

I'm fat and lazy and extremely rude

Anledningen till att jag inte brukar lyssna på låttexter kan ha att göra med att när man väl gör det så blir det bara konstigt. Nu menar jag inte alla låtar för det finns många som jag tycker har jättebra texter, men om man tar den här till exempel.

Swinging On A Star
His back is brawny and his brain is weak
He's just plain stupid with a stubborn streak
And by the way, if you hate to go to school
You may grow up to be a mule

Jag får en bild i huvudet där jag ser hur en stackars lågstadieklass i USA tvingas stå uppradade och
lära sig den låten utantill så att de hjärntvättas till att alltid älska skolan.
Fast det är kanske bara jag.

Det här inlägget ser konstigt ut för att blogg.se suger (eller för att jag inte förstår mig på
datorer).

No no no Raito, lovepotion goes in the...

Jag skulle ju till biblioteket och plugga idag. Orkanen är det bästa biblioteket jag har varit på (fast jag har inte varit på så många) och jag älskar att sitta där på morgonen när det precis öppnat och nästan är folktomt. Hur som helst så blev det inget av det eftersom jag kom hem halv sex i morse och sovit i ungefär två timmar.
Skånetrafikens hemsida kan äta kobajs tycker jag.
Så nu pluggade jag i sängen istället och det funkar inte så bra eftersom jag uppenbarligen inte pluggar. Well done.

Eh, ja. Plugg var det nu va?


Up the bracket

Just nu är jag hemma. Alltså hemma, hemma. Hemmet som alltid kommer vara hemma även när jag är rynkig och i 40-års åldern så kommer detta vara hemma. Jag tänkte att jag brukar skriva bra här hemma och eftersom jag har hemtenta så var det en bra idé men det var det inte för jag flummar bara runt. I morse när jag vaknade så hade mamma tagit fram skokräm och ställt mina ridskor på en handduk. Jag tog det som en pik så nu är de smorda och glansiga. De har inte varit såhär snygga sedan jag köpte dem i höstas.

Jag har aldrig älskat ett par skor så mycket som jag älskar dessa. De är så sköna så jag skulle kunna gå runt i dem i en månad i sträck utan att få ont i fötterna och dessutom är de grymt snygga. Fast de kostade därefter också men det var de lätt värda. Känns som att de kommer hålla länge även med tanke på hur mycket de slits ute i leran just nu.
En annan sak som är bra med att vara hemma är att man kan hoppa runt, lyssna på vad man vill, hur man vill och klädd på vilket sätt man vill för det finns ingen inom några kilometers radie som skulle bry sig. Därmed tar vi en dagens outfit.

Marimekko strumpor matchat till surfarshorts och den klassiska SM-tröjan som numera har sex år på nacken. Mamma köpte den till mig när jag var fjorton och det var ju snällt, problemet var bara att alla i storlek S var slut så hon köpte en M och det kan man ju tycka att det borde funka. Fast sex år senare väntar jag fortfarande på att växa i den. Ärmarna når ända ner till fingertopparna så jag får rulla upp dem hela tiden.


Bye bye converse ohohoh baby

Jag gillar ju mina röda converse. De har varit mina i fyra år och det går fortfarande strongt för dem, fram tills nu vill säga.

Kille: Jaså, du har hoppat på Anna Bergendahl trenden?
Jag: Grrrrrr...

Det värsta är att vi har jättelika frisyrer också, samma hårfärg och samma håll på snedbenan.

Slutplädering--> jag måste köpa nya skor

Tänk inte för mycket på rubriken, jag har bara råkat lyssna på Bay City Rollers. Har faktiskt för mig något om att Giles i Buffy nämner dem. Typ; "ah that's music".
Nåväl.

Eskimåkondom

Det där viruset var elakare än vad jag först trodde. Inta bara har det smittat mig, utan det går varken att öppna  Spotify eller iTunes vilket gör att jag får lyssna på musik i Windows Media Player. Tillbaka till stenåldern.
Man kan undra varför någon ens skulle vinna på att maska sig in i min dator. Känns ungefär lika nödvändigt som att någon skulle göra inbrott i min bil för vad skulle de vilja sno där? Mimmis skitiga stalltäcke som ligger i kofferten kanske?

Jag blev så nyfiken på hur en eskimåkondom från 1600-talet ser ut idag. Googlade på "eskimå kondom 1600" men kunde inte riktigt hitta något av värde.

Vinterkräksjukan

Precis som jag ska börja skriva här så börjar Gunther spelas på p3:s återblick till 2004. Ni vet den där "ohh you touch my tralala..." Det där är nästan värre än Adam Lambert.
Vad jag egentligen skulle skriva här var att min stackars dator fick influensan igår, stackaren. Något elakt "Vista Antivirus" som jag aldrig hört talas om försökte lura mig på 50 dollar, men som tur är så kom Norton och räddade mig! Ungefär som Superman. Fast nu är min dator lite som en nyfödd bebis, det går inte ens att öppna Spotify. Disaster.
Jag har en clementin som ligger i en skål på mitt soffbord som är över en månad gammal och fortfarande både känns och ser fräsch ut. De andra clementinerna av samma märke var så äckliga så jag vill inte äta den så den får ligga där och se söt ut istället. Tillsammans med USB-minnet.
Hade nästan varit värt en bild om jag hade orkat.

Istället lägger jag upp en bild på en frisyr som jag hade velat kunna göra.

Vet inte riktigt varför.

Mmm for the blueberrysoup

Jag gillar att vakna på lördagsförmiddagar till regn och fanfiction för då får jag lov att ligga i soffan och läsa samtidigt som jag dricker blåbärssoppa. Sådant kan aldrig slå fel.

"I vacuum up candy like L because at some point I wanted to be like L. And it worked, and I survive on sugar shit now", Le King
Det värsta är att det där verkligen stämmer in på mig också, Anna Skipper skulle bli väldigt ledsen om hon såg mig. Gissningsvis så är det på grund av mina matvanor som jag fått koncentrationssvårigheter för numera pratar jag bara i halva meningar och gör ointelligenta påståenden. Nu fick jag det att låta som att jag brukar säga klipska saker men det stämde kanske inte riktigt.
Om man bryr sig om att läsa vad jag nyss skrivit så låter det ganska... nollställt.

Jag vill ha den t-shirten för då skulle jag kanske känna mig smart igen.

Min granne har startat snickeri. Halv nio. En lördag.
Jo man tackar.

SpongeBob SquarePants Viking Sized Adventures

SpongeBob SquarePants Viking Sized Adventures
Visst, lätt fall av lättroighet på den här sidan av datorskärmen men ändå. Kul! Fråga inte varför för det vet jag inte. (tror det ska vara någon slags ny film((jag är för lat för att undersöka)))
Jag blir fortfarande creepad av att SvampBob och Light har samma klädstil, det... är inte riktigt vad det borde vara.

"I'd like to top"

De där rymdvarelserna är ena envisa en.
Anyways, folk gör såklart aldrig som jag vill så därför är det väl ingen som är förvånad över att Eric(k?) Saade inte vann i lördags. När Eric(k?) Saade nämns så kommer jag såklart oväntat att tänka på  Adam Lambert. Just nu sitter jag på YouTube och spekulerar över vem som sjunger Kiss bäst - Erik Grönwall eller Adam Lambert?
Lätt att Erik, så att säga - can hold his own

Dock så är det svårt att tävla med Adam Lambert när han inte bara har tusen gånger coolare outfit utan han faktiskt uppträder tillsammans med Kiss. Lite oslagbart. Jag gillar min Adam, jag.

Förövrigt så är det medelhavsklimat i Malmö klockan elva på kvällen. Najs.


I'm a loser baby

Idag testar jag något nytt - dagens snyggaste

Fast det var lite väl lätt för det är ganska självklart att det var jag. Kolla in dagens outfit liksom, det behövs inte fler ord.

  • Jeans från Vila (4 och ett halvt år gamla)
  • Ridstrumpor (okänt märke men jag har likadana i ca nio olika färgkombinationer)
Särskilt snygg var när jag gick ut genom dörren med två soppåsar i händerna och min vänstra fotled plötsligt försvinner och jag landar på knäna. Assnyggt.
Men vill ni veta något fantastiskt? Jo, det fanns ingen där att bevittna det! Jag betvivlar inte att det stod någon i ett fönster någonstans och gottade sig men det fanns ingen i närheten som kunde gapskratta och peka på mig. Helt ofattbart.

Nej men ärligt, dagens snyggaste. Vad håller jag på med börjar jag undra nu.
Fast Beck är rätt snygg, och då menar jag inte Beck som i film-Beck! Fast det finns nog de som tycker han är snygg men jag är tyvärr inte i rätt mognadsprocess.

OMGAJHKHGJH! Jag kan ju alla dansstegen!

Egentligen tänke jag låta bli att tänka så mycket mer på melodifestivalen men det finns en sak som jag bara inte kan låta bli.
WTF? Charmed var med igår! Hablablahabla... Det finns nog ingen som förstår hur många timmar jag och min syster brukade stå framför TVn 2000 och öva in deras danssteg och sång. Också bara kommer de på TVn 2010!!! Ah shit... fast de hade mycket roligare kläder förr i tiden.

Min syster brukade vara hon med det galna håret och pösbyxor och jag brukade vara hon med de tajta jazzbyxorna. Najs. Den tredje tjejen var inte tillräckligt cool för att vi skulle vara henne, hon hade ju kjol liksom.


You can call me womangirl

Jag mainstreamar och ska härmed delge världen min åsikt om melodifestivalfinalen, långt ord det där. Alltså, Darin hade jag skyhöga förväntningar på för det fanns liksom hopp om att det skulle kunna bli en Runaway 2.0. Men istället blev den någon slags fisballad som bara passar en idolvinnare en sen decemberkväll och en sådan vet vi ju redan att han inte är. Darin suger alltså och det gör rätt ont att säga det.
Lite samma reaktion till Anna Bergendahl men Salem Al Fakir är ju söt fast jag är osäker på hur det skulle funka för det övriga Europa.

Så då finns det ju helt enkelt bara ett enda logiskt alternativ kvar - Adam Lambert-wannaben! Kan inte svenska foket tänka lite tävlingsmässigt för än gångs skull istället för att sentimentalt tänka "men vi måste ju rösta fram det som vi tycker är bäst". Detta funkar inte, vi måste skärpa oss. Okej?

Jag tog bilden härifrån där någon snubbe snackar om vilka typer som besöker comic-con, vilket man tycka är totalt irrelevant till melodifestivalen, men icke!

My life is totally like Grand Central Station

Jag tycker synd om mig själv för jag har feber.
Anyway, härmed presenteras den väirdaste videon ever (allting går i svengelskans tecken idag)
Haha, älskar håruppsättningen med colaburkar! Skulle gärna vilja se någon annan som vågade sig på det.

Jag kan inte hjälpa att fundera över Beyonces skådespelartalanger, eller lack of it.

Haouw duuo yo dååå?

 

Oh, måste tillägga en sak. Det går ett rykte på bygden om att en liten kille i Ystad brukade köra runt en epa-traktor med en Pussy Wagon-skylt på Stortorget. Fast sedan hans mamma blivit kontaktad så har han tagit bort Pussy Wagon-skylten och det var ju lite synd, fast han kör tydligen fortfarande runt, runt på torget än idag.

The End


Peep

Oj, jag kom precis hem från Rosengård så nu har jag blivit nedslagen, rånad, våldtagen och fått brinnande cola-flaskor kastade på mig av snorungar.
Eller, nej nu ljög jag ju. Däremot blev jag bjuden på tacos som tillagats i ugn, men det funkade det med.

Ibland har jag lite svårt att förstå min kompis skånska.
Kompis: Ska du ha organ?
Jag: Va?
Kompis: Ska du ha oregan?
Jag: Vad säger du?
Kompis: Organ! Kryddan! Är du döv?
Jag: Jaha, oregano! Ja, tack.

Tss, amatör

Eeek, alldeles för lättroad.
Cause these are a few of my favourite things - Family Guy och Death Note i samma!

Jag tror jag ska ha rosgardiner till sängen, alltså att hänga bredvid liksom... eh ja det blir nog snyggt. Haha! Rosgardiner, vet inte vad det är med mig... eller jo, jag var ju kär... gah jag blir tokig (lite, lite mer än vanligt)


Yes, let's pick up the pace

Jag brukar oftast inte lyssna särskilt noga på texterna i låtar så det var inte förrän idag som jag faktiskt reagerade på det här.
Vad är det som Adam Lambert sjunger om egentligen?
So hot
Can we pick up the pace?
Turn it up,
Heat it up
Push the limit
Baby, don't be afraid
I'ma hurt ‘ya real good, baby
It's my show
Baby, do what I say
I'ma hold ya down until you're amazed
Give it to ya 'til your screaming my name
No escaping when I start
Once I'm in I own your heart
There's no way you'll ring the alarm
So hold on until it's over
Can you handle what I'm 'bout to do?
‘Cause it's about to get rough for you
Oh, I bet you thought that I was soft and sweet
Well I'm about to turn up the heat
Baby, I'm in control
Take the pain
Take the pleasure
I'm the master of both
Close your eyes
Not your mind
Let me into your soul
I'ma work ya 'til your totally blown
No escaping when I start
Oh oh…mmmm
Entertainment…
Oh oh…..Oh entertainment…
I'm here for your entertainment…
Oooohhh…..
Wooooaaaahhhh……
Let me entertain ya 'till you screeaaam

Inget bra att sitta på bussen och få hysteriskt fnitteranfall till detta.

Lurifaxen själv

Tydligen har vi blivit grundlurade

Tydligen vill ingen umgås med mig ikväll så här sitter jag all min glamourösa glans. Min TV har bestämt sig för att inte fungera också, vad trevligt.
När jag kom hem så hittade jag det här på mattan innanför dörren. (ja, till skillnad från andra onormala människor så har jag faktiskt dörrmattan innanför dörren)

Inte nog med att de oförskämda gamlingarna ignorerat min snyggt handskrivna lapp där det står "ingen reklam tack", utan de har också placerat en oförskämd dikt längst bak i tidningen som börjar såhär:
Äldre människor är värdefulla
mer värdefulla än den yngre generationen

Tss, äldre människor nu förtiden. Ingen respekt för ungdomarna!
De har tydligen inte heller tänkt att kolla upp vilka de delar ut sina tidningar till. Förväntar de sig att en blivande 20-åring först ska nöja sig med att bli förolämpad av deras reklamkampanj och sedan bestämma sig för att faktiskt rösta på pensionärspartiet?
Huh? Vicka tor ni at ni e lixom!!!?

En schlug en

Just nu sitter jag vid ett tangentbord som är helt AWESOME! Inte alls som tangentbordet jag har på min fallfärdiga bärbara dator. Fast, min fallfärdiga bärbara dator hakar inte upp sig i tjugo sekunder varje gång man öppnar en ny flik på den. Win, win på det.
Detta håller just på att bli det mest onödiga inlägget i bloggens historia och det spär vi på med en snygg bild också. AWESOME!
...not (heeelt klart för mycket Borat för min del och det var ju bara sååå det förra åriondet lixom)
*harkel*
dah


Off with their heads!

Såhär i slutändan så tror jag faktiskt inte att jag var vaken i 40 timmar. När jag vaknade igår morse så var min första tanke "hur hamnade jag här?" Och det kan man undra för jag har inget minne av att jag gått och lagt mig (hade inte ens borstat tänderna!!! gah) så min gissning är att det snarare blev 39 timmar och cirka 20 minuter. Failure.
Nog om det.
Jag kollade på Alice i Underlandet igår. Jag har inte kollat på alla trailers och så, men jag hade ganska höga förväntningar eftersom det är ju Alice... och Tim Burton... och Helena Bonham Carter... och massa andra grymma personer. Egentligen borde de kalla filmen för något annat för det var inte alls samma story, typ Alice and the Jabberwocky eller något. Alice var visserligen med och det var Underlandet också men that was it.
Alice var inte alls den Alice som jag älskat. När Alice faller genom hålet så säger hon "jag undrar om jag faller tvärs genom jorden. Tänk så skojigt det blir om jag kommer ut bland folk, som går med huvudet neråt!" Den här Alicen gallskrek bara och det är ju en normal persons reaktion. Alice ska inte bete sig normalt, det är ju det som är grejen.
Äsch, det var bara min åsikt. Lite gnäll på förmiddagskvisten.

Filmen är helt klart värd att ses, jag var bara inte beredd på en actionrulle.

Fireflies

Om fyra timmar ska jag gå och lägga mig. Ska bli ganska skönt, fast just nu känner jag mig pigg. Min stackars mage revolterar mot mitt kaffeintag idag för det har överskridit alla rekommenderade gränser.
Helt ärligt så tror jag att detta var ett ganska bra sätt att lära känna sin kropp på för annars är man så inskränkt i sina rutiner, dag efter dag. Som jag sa, nu är jag ganska pigg men när jag gick på trottoaren för tjugo minuter sedan så måste jag sett ut som värsta fyllot. Balanssinnet och all koordination var som bortblåst, jag kände mig nästan lite full. När jag är full så tror jag alltid att jag har stenkoll på allt fastän jag egentligen har noll koll.
Hmm, någon gång tror jag att jag ska försöka testa hur lång tid jag kan vara vaken tills jag stupar.

Läste nyss att en människa kan hålla sig vaken i tre dygn innan han/hon svimmar eller somnar ofrivilligt och om man är vaken väldigt länge så är det vanligt att få hallucinationer. Hehe, får pröva att spara det projektet till en annan gång när jag inte har skola att tänka på. Jag försökte läsa innan idag men orden simmade bara runt, så det blev en pluggfri dag. Sånt gillar vi.

Run

För några dagar sedan så bestämde jag mig för att göra ett 40-timmars maraton i att vara vaken utan någon särskild anledning. Jag ska bara vägra gå och lägga mig. Så, nu sitter jag här en tidig tisdagmorgon med sömniga ögon och ångrar mig kanske lite när jag tänker på att jag inte får lov att gå och lägga mig förrän efter halv ett i natt.
Jag har redan fått frågan - varför?
Tja, jag önskar jag kunde svara något så mystiskt som "because I am L" på det. Men eftersom jag inte är L så säger jag istället - för att jag kan!

När man har en massa extra vakentimmar att ta vara på så är det ett bra tillfälle till att göra sådana saker som man tänkt göra ett tag men som inte blivit av, som till exempel att kolla på Battle Royal. Den första då, inte tvåan för den har jag redan sett. Ettan var helt klart bättre kan jag lova. Quentin Tarantino har till och med sagt att det är hans favoritfilm, fast den snubben är ju lite konstig.

Det var en hel del ganska... speciella scener kan jag lova, fast kanske en obehagligt trovärdig skildring på vad som skulle hända om dagens människor blev satta i en sådan situation.

It's a flying notebook!

Hej!
Jag blev kidnappad av aliens som ville ha mig som deras slav, fast när de insåg hur urusla mina matlagningsskills var så skickade de tillbaka mig till stormiga skåne. Jag visste att jag borde koncentrerat mig mer på hemkunskapslektionerna.

Dagens störningsmoment: folk som refererar till melodifestivalen som "mello". HALLÅ! Mello är Mello. Ni kan inte bara gå runt och uppkalla glittershowen efter den skjut- och chokladglade tonårsgrabben! Mello är inte mellow om man säger så. Fast både melodifestivalen och Mello är ganska bögiga är klart...

Jag brukade alltid hata Mello innan, fast han har växt på mig. Inte som en planta alltså, utan själsligt.

RSS 2.0