If I could, then I would

De senaste åren så har jag blivit sämre och sämre på att följa Idol under hösten, särskilt om man jämför med den tiden då det var Darin, Sebastian Karlsson och Markus Fagervall. Nu i höst har jag max sett två hela program och för mig är det lätt sämstarekord, men jag deppar icke för jag har redan hittat en favorit!

Jag kollade på kvalet igår och då var det en kille som hette Jay Smith som gick vidare och han hade ju förövrigt är ett apcoolt namn. Han var inte bara skåning, snygg och en bra sångare. Han sjöng en av mina absoluta favoritlåtar också, The Calling - Wherever You Will Go

"Aaaw vad bra han är" satt jag framför TVn och tänkte.

Halva Malmö har sett min rumpa vid det här laget

Varför måste jag bo i den blåsigaste staden i Sverige? Det där var en egen bedömning förresten och jag har inga som helst vetenskapliga belägg, förutom att det blåser mer i Malmö än vad det gör på många andra platser i Sverige. Problemet för en sådan som mig som gillar att bära vida, knälånga kjolar är att det är nästintill omöjligt att inte gå omkring att oroa sig för en ofrivillig bootyshow.
Jag har ett stort träd utanför mitt fönster och jag brukar bedöma huruvida det för dagen är möjligt eller inte att bära kjol genom att titta på hur mycket det rör sig. Fast det går ändå inte att fastställa för som idag när det inte blåste så mycket hemma hos mig så är det ändå orkan när man kommer till centralen. Inte ok.
Mina privata kroppsdelar sparar jag helst till vissa speciella personer... som Edward Norton. För man får väl lov att drömma antar jag?


Källa


A rogue economic explores the hidden side of everythingJag läser en bok just nu. Den heter Freakonomics och även om den handlar om ekonomi så tycker jag att den är intressant. Väldigt intressant skulle jag till och med våga dra till med. Den blandar in ekonomi i ämnen som inte brukar vara inblandade i ekonomi. Nu är jag ganska dålig på att förklara saker men om någon undrar vad lärare och sumobrottare har gemensamt förutom att de båda är mänskliga så kan man få svaret här.

Summan av kardemumman så försöker jag lära mig att se saker ur en ny synvinkel. Vi får se hur det går med det.


Pottan Potter

Den senaste tiden har jag nästan varit lite orolig för mig själv för när de två sista Harry Potter filmerna är alldeles runt hörnet så borde jag vara superexalterad men istället har jag inte ens öppnat en Potterbok det senaste året. Halfblood Prince var bra men inte mer och trailarna till Deathly Hallows har varit lite mäh. MEN, märk mina ord när jag säger att den senaste trailern som kom häromdagen är helt jävla frickin AWESOME! På riktigt, jag lovar att det är sant.


Redan förra året började jag och två till planera våra kostymer till premiären och det har varit en väldans massa snack om det men vi har faktiskt inte kommit någonstans. Fast jag känner mig inte så laddad på det just nu. Kanske till nästa film... hehe.

Non, je ne regrette rien


Jag har lyssnat på Edith Piaf hela kvällen (och natten) med några korta inslag av reklam. Oh, vad jag älskar dig Spotify! En reklamsnutt med Eliza Doolittle hade klämts in och den tjejen har en sak som jag alltid önskat att jag haft - charm. Jag blir lite kär i henne fastän jag känner mig ganska säker på min heterosexualitet.

Nu ska jag försöka sova, det har varit en lång och jobbig dag med väldigt mycket blod i alla dess former. Jag lyckades klämma min tumme också, fast jag antar att det inte gör att någon tycker synd om mig.

Bara väldigt, väldigt bra

Åh vad jag älskar detta. Jag drabbas lite av hjärtesorg varje gång jag lyssnar på det.


Spotify är awesome

Jag har lyckats fixa mig en lånedator så just nu sitter jag hemma hos mig och gör något som jag inte kunnat göra här på en lång, lång tid. Jag lyssnar på Spotify! Det är en så fantastiskt uppfinning att någon borde få Nobelpriset.

Det är det lättaste sättet att hitta ny awesome musik också. Det ordet börjar bli utslitet av mig, awesome alltså. Men det är ju faktiskt awesome. Vem började säga awesome egentligen? Jag antar att det är någon nördkrets som började med det men man kan ju undra vilken.

Angående valets rösträkning så var Sverigedemokraterna uppe i åtta procent innan så allt kampajande mot dem verkar knappast ha gjort underverk. Antagligen så blir 2010 det år som de kommer in i riksdagen men förhoppningsvis gör de bort sig så mycket att de åker ut nästa val.
Vem fan förstår sig på Jihdes jävla touchskärm förresten? Eller är det jag som fortfarande inte lärt mig tyda diagram?


Snälla, ta mig till the loveshack

Jag har börjat störa mig på att skriva i mitten så därför stannar jag kvar i kanten framöver.
Så jag satt nyss och tittade igenom några gamla inlägg jag gjort på den här bloggen (och bloggen suger, jag VET) och jag kom över en video som jag gjorde ett gott försök till att totalsåga för några månader sedan. Självklart så kunde jag inte låta bli att titta på den igen och dra mig baklänges om det där inte är bland det roligaste jag sett.

Det värsta är att den sätter sig på huvudet och videon är ju oförglömlig.


Stackars odöpta dator

Min dator som jag tror har varit halvtrasig sedan i mars ska faktiskt in på lagning nu. Får se om det löser sig eller om jag ska lägga alla mina stackars besparingar på en billig mini-pc istället, hur som helst så sitter jag nu och rensar ur den på både musik och bilder.

Jag vet inte om det bara är jag som är paranoid men jag ser framför mig hur någon uttråkad, skabbig datatekniker sätter sig och letar igenom min dator på något smaskigt under sin alltför långa fikarast. Tänk om någon skulle se vilken dålig musik jag har undangömd på den! Med risk för att låta som en fjortis, det skulle vara fruktansvärt pinsamt. Jag skojar inte, bara en enda person förutom jag vet vad som finns där och det är inget som jag vågar skylta med kan jag lova.

4 672 stycken låtar hade jag tydligen på datorn om någon var intresserad.

I will come back and haunt you!

Jag har precis kollat klart säsongsfinalen av True Bloods tredje säsong och det var så bra, SÅ BRAAA! Inte lika bra som några av de andra avsnitten men överlag så var fanimej den tredje säsongen best by far. Det var liksom så mycket som var bra och så lite som var dåligt. Mäh. Nu måste jag hålla ut till nästa sommar och det är alldeles för lång tid, men om jag inte minns fel så börjar snart den andra säsongen av Glee och det är ju inte fel det heller.


Jag är tydligen utrotningshotad?

Våra kära kamrater i SD fiskar desperat efter min värdefulla röst. Inte bara en gång, inte ens två gånger utan hela tre gånger har de våldgästat min stackars brevlåda med SD-kuriren, valsedlar och blablabla. Fast det har väl drabbat de flesta antar jag. Skånepartiet var så goda att göra mig den äran också. På framsidan på deras reklamblad var det en bild på Mona Sahlin, iklädd en slöja också stod det något i stil med "öknens lag, fru toblerone skall ej rå i ett fritt Skåne". Jo men jättebra, vi "befriar" Skåne från Sverige, slänger ut invandrarna (vart de hamnar spelar inte så stor roll) och sedan lever vi lyckliga i alla våra dagar. Eller inte.
Till det förra valet så hade det Nationalistiska partiet (jag minns inte riktigt vad de heter) lagt ett reklamblad i mitt skåp och på den framsidan hade de en bild på en grön sommaräng med en midsommarstång på. Sedan skrev de att "det svenska folket är utrotningshotat!"

Det finns en enda anledning till att jag gillar sådana människor och det är att jag, alltså blondinen Maria, kan få lov att känna mig högintelligent och det är inte något som förunnas mig ofta.

RSS 2.0