Snö

Det har lagt sig snö på marken.

Det var allt. Nu ska jag kolla på South Park.

Flipped

Flipped verkar vara en så himla fin film. Extremt fina kläder, frisyrer och fantastisk musik.

Helst av allt hade jag velat se den nu på direkten men jag har bestämt mig för att läsa boken först. Om nu Bokus någon gång känner för att skicka iväg mitt paket. När det står att det kommer ta 3-6 dagar så begär jag att det ska ta två. Max.

Jag gillar bokens framsida också förresten för den är bara vit med en upp och nervänd kyckling.


Ganska mycket om böcker

Jag har faktiskt kommit igång att läsa lite ordentligt nu i höst vilket är kul eftersom det inte blivit av tidigare under året på grund av för mycket av jobbiga skolböcker. När man precis läst 50 sidor i A History of World Societies så känner man sig inte jättesugen på att pausa med ännu en bok. Så känner min hjärna i alla fall.

Hur som helst så minns jag att jag skrivit om Freakonomics innan och jag är ganska säker på att jag sa något om att den var "jättebra". Så här i efterhand så väljer jag att ta tillbaka det för jag tycker att de ganska ofta kom till både förhastade och konstiga slutsatser. Visst så är det intressant att de tar upp fenomen och vänder ut och in på dem men jag hade ändå förväntat mig mer på något vis. Jag såg att de kommit med en uppföljare nu men jag känner mig inte alls sugen på att läsa igenom den.

Nästa bok jag läste var What Katy Did av Susan Coolidge. Det var på grund av The Libertines låt "What Katie Did" som jag hittade den och jag belv faktiskt ganska förtjust i Katy. Det är en bok som en skriven för barn (ja, jag känner mig i målgruppen) och handlar om Katy som någonstans i mitten av boken håller på att tappa hoppet och blir deprimerad. Den är väldigt söt måste jag tillägga.

Så sent som igår läste jag ut som en av de sista svenskarna, Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Pappa har tjatat på mig i tre år om att jag borde läsa den och jag gillade verkligen filmen men det är sådant som bara inte blivit av på grund av okänd anledning. Det är faktiskt en av de här hypade böckerna som förtjänar all uppmärksamhet den fått, så bra var den. Lite synd att jag redan visste vilka som var onda och hur det skulle sluta för annnars hade det nog blivit så spännande att jag inte skulle veta vart jag skulle bli av.

Jag försökte nyss beställa några fler böcker från Adlibris men deras hemsida vill inte alls som jag vill. Det gör mig väldigt ledsen.

Förresten så har de släppt någon slags dokumentär som är baserad på Freakonomics. Den ser lite intressant ut men det känns som att det mestadels är samma saker de tar upp som i boken.

Lite om hur grymt bra Harry Potter är

Jag kom äntligen på något att blogga om. Deathly Hallows hade premiär och HERRE JISTANES vad bra den är! Jag vill se den igen!

Beware! Liten, liten spoilervarning nedanför.
Jag kan inte ens minnas att jag svepts med i en film på det viset innan och jag blev så glad över att de delade in sjuan i två delar för den håller sig väldigt trogen till boken. Det var bara några småsaker jag störde mig på som att de inte berättade något om Dumbledores lillasyster eller hur Harry fick tag på den där spegelbiten.

Annars så var filmen helt AWESOME! Visst, lite långsam ett tag men det är ju boken också så det finns ju inget som någon kunde eller borde göra åt det.
Lucius var grym.
Xenophilius Lovegood var grym.
Bellatrix var grym.
Dobby var grym.
Alla var grymma.

Och Bathilda Bagshot borde få en alldeles egen skräckfilm, jag kissade nästan på mig.


Malmö FTW

Hej! Här är jag.
NaNo går mot all förmodan ganska bra, såhär 13000 ord in så har jag nästan lyckats komma på en plot. Får vara glad för det lilla liksom.

Så MFF vann allsvenskan igår och vad säger ickefotbollsfrälste jag om det? Jo, jag säger att vi är så jävla awesome!

Så det så.


RSS 2.0