Lite om Frodo

Jag hittade en reklamfilm tidigare idag som är så indie att The Moldy Peaches nästan blir oindieska. Dessutom så ser Elijah Wood så himla mumsig ut att han lyckades väcka min gamla förälskelse i honom igen. När jag gick i högstadiet och hela den här Sagan om ringen-grejen rullade på så var jag jättekär i honom. Han var ju så söööt! Och nu är han mumsig.

 

Zee Avi sjunger fint och jag gillar den här Vimeo-grejen som jag börjat använda istället för YouTube. Även om de inte har lika många videor (inte ens i närheten) så har de i alla fall bra mycket snyggare design.

 

Förresten så tror jag att jag ska titta på Sagan om ringen i helgen bara för detta. Jag har nämligen tagit mig friheten att ta en liten minisemester såhär mitt i februari. Som ska spenderas i soffan. Med semester menar jag att jag inte ska göra någonting alls på hela helgen.

 

Mums.


Lite om att jag inte är tonåring längre

Igår när jag stod vid kassan inne på Kicks så hände en ganska oväntad sak. Något som är mer oväntat än att jag plötsligt lägger ner pengar på skönhetsprodukter (jag är inte så duktig på att ta hand om mig själv).

Kassatjejen: Har du något Kicks-kort?
Jag: Nej.

Och här förväntar man sig att hon ska gå direkt på frågan om jag vill ha något Kicks-kort. Detta händer ju i var och varannan butik, så om man skulle svara ja på alla som frågade så skulle man ju plötsligt äga en plånbok som var lika tjock som min TV från 90-talet.

Kassatjejen: Är du över 16?

...
...
...

Ungefär här brister jag ut i gapskratt. Jag tror inte att någon har frågat mig det sedan jag faktiskt var 16 och jag har ju alltid varit den som ser äldre ut än vad jag egentligen är. Det värsta är väl att jag inte ens vet om jag känner mig smickrad eller förfärad över frågan.

Jag skyller detta på alla snorungar som poppat upp överallt bara för att dem har sportlov. Jag kände mig som en tant inne på Kicks, ända tills jag fick den där frågan är klart.

Egentligen så tror jag inte ens att tjejen i kassan var seriös. Synd nog.


En mazza om SONY

Britney Spears nya video till Hold It Against Me har jättemycket produktplacering i sig. Visserligen så har många artister någon cool mobil som skymtar förbi och sådär men jag har aldrig sett det såhär mycket tidigare.

Plötsligt känner ja att ja lixom ba måste äga nåt som de står SONY på. Nu. Ja vill va somm Britney.


Jag att tror Britney gillar SONY.

Ärligt talat så irriterar det mig för jag tycker att det är en ganska bra låt men nu kommer den saboteras bara för att jag kommer tänka på den där reklamen varje gång jag hör den. Så dumt egentligen, har hon inte pengar så det räcker till att göra en vettig video?

Obsobs! Den awesome serien The Walking Dead börjar på elvan om tio minuter. Jag har redan sett det men det spelar ingen roll tror jag. Tv-serier är min fetisch.

Lite om absolut ingenting

Jag är trött.
Jag har ingenting att blogga om.
Jag längtar till nästnästa vecka när jag inte har riktigt lika mycket att göra.
Här är en rogivande bild.Nu ska jag plugga.
Sedan sova.

Lite om Ingrid MichaelsonDet var bara ett litet tag sedan som jag började lyssna på Ingrid Michaelson och redan från början så vart jag lite kär i hennes musik. Inte bara skriver hon fantastiska texter utan hon ser sådär härligt nördig ut också. Jag kan inte riktigt förstå varför hon inte slagit igenom ordentligt i Sverige, i alla fall P3 borde gilla henne.

En så jättefin låt här nedanför.


Lite om Sydsvenskan

Jag var inne på sydsvenskan.se nyss och först slängde jag bara en snabb blick på läsarpulsen, listan här nedanför, innan jag insåg hur absurd den såg ut idag.1. Hosni Mubarak sitter kvar - knäppt? Ja. Förvånad? Nja.
2. En kille som snott en jacka värd 3.500 kronor satt och tryckte bakom ett hus när polisen kom och hämtade upp honom.
3. En man som varit och tittat på tuppfäktning dog av sina skador i vaden, vilka vållats av en tupp. Karma?
4. Snälla vädergudar, ge mig inte snö igen.
5. Gevär hitttat på Pistolvägen. Min favorit. Hehe.
6. Öl ska tydligen motverka benskörhet. Så om man inte drack mjölk som liten så är det ingen fara, bara att börja hiva öl.
7. Rubriken är väldigt rolig men själva händelsen verkar inte ha varit det.
8. Syrenerna ska ersättas av magnolior. En facebookgrupp med 300 medlemmar kämpar för att syrenerna ska få stanna men den syrenhatande Länsstyrelsen backar inte.
9. En kvinna hade skrikit "död åt alla judar" utanför Livets Ord och säger till sitt försvar att hon inte kan rå för sitt judehat.

Man ba, välkommen till Sydsvenskan lixom.

Lite om Sherlock

Tänkte att jag skulle slå ett slag för Sherlock som visats på svt 1 de två senaste söndagarna. Det är ju en nyinspelning i tre avsnitt som för ovanlighetens skull är satt i nutid och det är så himla bra! Ett till utropstecken!
Det är Steven Moffat som skapat serien, samma kille (man) som numera är "huvudförfattare" till Doctor Who, så jag hade till och med föraningar om att det här skulle vara bra.

Benedict Cumberbatch (helkonstigt namn) som spelar Sherlock fångar det excentriska så perfekt och även Martin Freeman, mer känd som Arthur i Liftarens Guide Till Galaxen, gör Watson riktigt bra.

Sista avsnittet går nu på söndag, prick klockan nio och jag har inte kollat på det i förväg! Hypa! Nu ska jag sluta använda utropstecken. Det känns bra också att veta att det kommer en andra säsong senare i år.Nu måste jag verkligen sluta tjata om tvserier.

Lite om blåst och Francoise Hardy

Det blåser så galet mycket där utanför nu. Trädet utanför mitt fönster som är 20 meter högt ser ut att kunna blåsa iväg vilken sekund som helst.

Var detta det som jag tänkte skriva om idag? Ja, uppenbarligen.
Lägger till en låt också, för att lyssna på den så är det meningen att man ska klicka på bilden. YouTube tycker fortfarande inte om mig.
Lite om viktiga saker som jag glömt

Jag kom på att jag hade gjort en ganska rejäl miss i min tv-serielista som jag gjorde för några veckor sedan. Hela två missar faktiskt. Scrubs och The Big Bang Theory. Sheldon och Penny från TBBT (häftig jag är som använder förkortningar va) är ju två av mina absoluta favoritkarkatärer och Scrubs är ju Scrubs.

Hur har jag tid att se på alla dessa serier undrar man kanske nu? Svaret är att det gör jag inte, om sanningen ska vara sagd så har jag bara sett vissa säsonger av flera av dem på min lista. Det är ett pågående projekt kan jag lova.Lite om förkylning

Jag ville verkligen inte skriva om detta ämnet här i bloggen men jag tycker verkligen för synd om mig själv för att jag ska kunna låta bli.
Jag är sjuk. Inte bara lite sjuk utan extremt jäkla sjuk vilket betyder att jag knappt rört mig ur sängen det senaste dygnet och jag har varit vimmelkantig i de senaste fyra dagarna. Bajs. Fast jag mår bättre nu.

När jag låg orörlig i sängen nu imorse så kom jag att tänka på att det är vid sådana här tillfällen som det vore väldigt lämpligt att ha en pojkvän. Någon som kunde göra honungste, sätta i dvdfilmer och hämta strumpor till mig. Undrar vad som hade hänt om man satt ut en annons på blocket?

Typ:
Sökes - tillfällig pojkvän sökes till förkyld flicka. Du får gärna ha fina armar och mjukt hår men det är inget måste. Om du gillar tv-serier och är duktig på att göra muffins så är det ett stort plus. Gärna varmblodig. Vid intresse, hör av dig.

Vad någon kille skulle kunna få ut av att gå med på det där vet jag inte.

RSS 2.0