Ganska mycket om böcker

Jag har faktiskt kommit igång att läsa lite ordentligt nu i höst vilket är kul eftersom det inte blivit av tidigare under året på grund av för mycket av jobbiga skolböcker. När man precis läst 50 sidor i A History of World Societies så känner man sig inte jättesugen på att pausa med ännu en bok. Så känner min hjärna i alla fall.

Hur som helst så minns jag att jag skrivit om Freakonomics innan och jag är ganska säker på att jag sa något om att den var "jättebra". Så här i efterhand så väljer jag att ta tillbaka det för jag tycker att de ganska ofta kom till både förhastade och konstiga slutsatser. Visst så är det intressant att de tar upp fenomen och vänder ut och in på dem men jag hade ändå förväntat mig mer på något vis. Jag såg att de kommit med en uppföljare nu men jag känner mig inte alls sugen på att läsa igenom den.

Nästa bok jag läste var What Katy Did av Susan Coolidge. Det var på grund av The Libertines låt "What Katie Did" som jag hittade den och jag belv faktiskt ganska förtjust i Katy. Det är en bok som en skriven för barn (ja, jag känner mig i målgruppen) och handlar om Katy som någonstans i mitten av boken håller på att tappa hoppet och blir deprimerad. Den är väldigt söt måste jag tillägga.

Så sent som igår läste jag ut som en av de sista svenskarna, Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Pappa har tjatat på mig i tre år om att jag borde läsa den och jag gillade verkligen filmen men det är sådant som bara inte blivit av på grund av okänd anledning. Det är faktiskt en av de här hypade böckerna som förtjänar all uppmärksamhet den fått, så bra var den. Lite synd att jag redan visste vilka som var onda och hur det skulle sluta för annnars hade det nog blivit så spännande att jag inte skulle veta vart jag skulle bli av.

Jag försökte nyss beställa några fler böcker från Adlibris men deras hemsida vill inte alls som jag vill. Det gör mig väldigt ledsen.

Förresten så har de släppt någon slags dokumentär som är baserad på Freakonomics. Den ser lite intressant ut men det känns som att det mestadels är samma saker de tar upp som i boken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0